fbpx
11.2 C
Budapest
2024. április 27. szombat

Testszerviz

Webáruház

Gesztenyekrém-torta Édesanyámnak

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 6 M-es bio tojás
  • 15 dkg vaj
  • 10 gramm foszfátmentes sütőpor
  • fél bio citromhéja
  • fél narancshéja
  • 35 gramm 4:1 édesítő
  • 1 csipet só
  • 1 dl kókusztejszín

Hozzávalók a krémhez

  • 50 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 evőkanál 4:1 édesítő ízlés szerint
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl kókusztejszín
  • 10 dkg puha vaj
  • Rumaroma ízlés szerint
  • fél narancs reszelt héja

Díszítéshez:

  • 1 narancs
  • 5 dkg dió durvára vágva
  • Pucolt gesztenye (mélyhűtött)

Elkészítése

Tortalap:

- Hirdetés -
  • Válasszuk ketté a tojásokat
  • A diót daráljuk meg finomra
  • A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba és keverjük össze
  • A tojások sárgáját az édesítővel keverjük habosra a robotgép segítségével, majd tegyük hozzá a puha vajat és keverjük simára.
  • Ezután adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat, és közben váltogatva a kókusztejszínnel keverjük homogén masszává.
  • A tojások fehérjét pár csepp citromlével verjük fel keményre, és óvatosan kicsinyenként adjuk a masszához.
  • Vegyünk két tortaformát (22 cm-es) és béleljük ki sütőpapírral.
  • A masszát két egyenlő részre osztjuk (ha nincs, csak egy formánk úgy is jó, akkor majd ketté kell vágni a lapot)
  • 180 C fokos sütőben 20 percet süssük (tűpróba)
  • Ha megsült hagyjuk a tortaformában kihűlni.

Míg sül a tészta elkészítjük a krémet.

A felolvadt gesztenyemasszát beletesszük a keverőtálba a puha vajjal, a mascarponéval, valamint kb.2 evőkanál édesítővel és simára keverjük.

2 evőkanál kakaót felolvasztunk 1 dl kókusztejszínnel és a 1 evőkanál édesítővel.

Ha egy kicsit kihűlt tegyük a gesztenye krémhez és keverjük el benne, ekkor jön hozzá a rumaroma és a reszelt narancshéja.

A kész krémet tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára.

A kihűlt tortalapot megkenjük a krém 2/3-val a maradékkal pedig bevonjuk a tortát.

A narancsokból vékony karikákat vágjunk és felezzük meg.

A diót durvára aprítjuk aprítógéppel vagy egy jó éles késsel.

Jöhet a díszítés a kép szerint.

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Jó étvágyat a finomsághoz!

CSODÁLATOS SÜTEMÉNYEK VÁRNAK RÁD ITT!

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

További egészséges alapanyagokért kattints a képre!

Testszerviz Webáruház hirdetés
Testszerviz Webáruház hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek