fbpx
7 C
Budapest
2024. november 4. hétfő

Testszerviz

Webáruház

CSOKIS CÉKLASÜTI MESÉS MASCARPONE KRÉMMEL

Kicsit furcsának tűnhet a cékla és csoki párosítás. Annak tűnt először a chili és csokoládé is, mégis megszerettük. Ezt a kombót is imádni fogod. Rendkívül egészséges, finom, és elbűvölsz majd vele mindenkit. Az életmódváltás néha megkíván kísérleteket. Ez nagyon jól sikerül!

- Hirdetés -

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek nyírfacukor vagy eritrit
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg darált mandula
  • 150 g reszelt cékla
  • 50 g kókuszzsír
  • 100 g étcsokoládé (cukormentes), pici vízben felolvasztva
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • csipet só

A krémhez:

  • 250 g Mascarpone (nem a zsírszegény, hanem a klasszikus)
  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek nyírfacukor vagy eritrit
  • 1/2 tk rumaroma

Elkészítés:

A megmosott tojásokat egyenként kettéválasztjuk. A sárgákat a nyírfacukorral/eritrittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az olvasztott kókuszzsírt, a pici vízzel felolvasztott étcsokit és homogénre keverjük. 
A pucolt diót és mandulát ledaráljuk, alaposan elkeverjük benne a szódabikarbónát és hozzáadjuk a tojásos krémhez.
A céklát (nyersen) megpucoljuk és 150 g mennyiséget lereszelünk belőle. Ezt is belekeverjük a masszába.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban óvatosan a masszához keverjük.

Pici muffinformákat kibélelünk muffinpapírral, beleadagoljuk a tésztát, majd előmelegített sütőben kb 180-200 fokon tűpróbáig sütjük. Ha van több muffinformánk és légkeveréses sütőnk, akkor az egész mennyiség kisüthető egyszerre, ha nincs, akkor két-három adagban egymás után.

Miközben sül a tészta, elkészítjük a krémet. A tojássárgákat először kikeverjük a nyírfacukorral/eritrittel és a rumaromával, majd hozzáadjuk a Mascarponét és krémesre keverjük.

A kész kis muffinokat minimum langyosra hűlni hagyjuk, majd a tetejükre a mascarponés krémből habnyomó segítségével habrózsákat készítünk. Díszíthetjük még cukormentes csokoládé-pasztillával is.

Kitűnő finomság baráti vagy családi sütizéshez hétvégére, de vendégváróként is megállja a helyét.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Köszönjük a csodás receptet és képeket Ábrahámné Bergmann Annának!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek