fbpx
10.1 C
Budapest
2021. szeptember 22. szerda

Testszerviz

Webáruház

Készíts ízletes kenyeret 4 lépésből!

A kenyér alapvető táplálékunk évszázadok óta. Persze jelentősen megváltozott az idők folyamán. A pörkölthöz, szendvicshez, egy jó halászléhez nincs is jobb, mint egy nagy karéj puha belsejű, ropogós héjú kenyér. Ugyanakkor érdemes kipróbálni a kenyerek egészségesebb változatát is. Jogos elvárás, hogy finom legyen, ne valami pótlék, hanem igazi kenyér!

- Hirdetés -

FREE BREAD mix egy különleges, sok magvas és tartalmas kenyér mix alap, amelyből otthon könnyedén elkészíthető egy nagyon ízletes gluténmentes magos kenyér.

Garantáltan nem tartalmaz: lisztet, glutént, tojást, szóját, élesztőt, tejet, laktózt és cukrot sem!

A Free bread mix kifejlesztésével a gyártónak az volt a célja, hogy a különböző táplálékallergiával és intoleranciával küszködő embertársaink életét könnyebbé tegye, azáltal hogy otthoni körülmények között, bármikor, csupán 1-2 perc ráfordítással nagyon ízletes magvas kenyeret tudjanak sütni.

ITT KAPHATÓ A FREE BREAD MIX!

Az elkészítés menete a következő:

Hozzávalók:

  • 400 ml víz
  • 1 csomag FREE BREAD mix
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál méz (vagy egyéb édesítő)

Elkészítése:

1. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban.

2. 3-12 óráig pihentetjük.

3. Kenyeret, bagettet vagy zsemlét is gyúrhatunk belőle.

4. 175 fokos sütőben 60-80 percig sütjük.

KATTINTS IDE, ÉS KÉSZÍTS TE IS ÍZLETES KENYERET 4 LÉPÉSBŐL!

Így néz ki elkészítve a kenyér (az alakja attól függ milyenné gyúrod):

FELHASZNÁLÁSA:
Free bread mixből készült termék 6 napig fogyasztható. Nem szárad ki. Bármit lehet belőle formázni, kenyeret. bagettet, zsemlét, akár pizza alapot.

Dúsíthatjuk még egy maréknyi maggal, pl. dió, mogyoró, tökmag, pisztácia.

Hagymás ízt is csempészhetünk bele, ha maréknyi szárított hagymát adunk hozzá.

Ha édes ízre vágyunk, akkor adjunk hozzá több mézet, dúsítsuk mazsolával és fahéjjal.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

156RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek