fbpx
18.9 C
Budapest
2024. május 1. szerda

Testszerviz

Webáruház

Spenótkrém cukkini tócsnival

Nyáron jól esnek a könnyű, tápanyagban mégis gazdag ételek. Nem kell erőltetni a húst, sokszor jobb egy kis mindenféle zöldből készült tápláló igazi étel. Ha húsmentes, könnyen elkészíthető ebédre vágysz, akkor megtaláltad.

- Hirdetés -

Hozzávalók:

Elkészítés:

A spenótot olvasszuk ki, és tegyük fel főni, 2 gerezd reszelt fokhagymával, sóval. Sűrítsük 1 ek csicseriborsó liszttel. (Használhatunk zöldbanán lisztet is helyette, attól sűrűbb lesz)

Természetesen lehet friss spenótból is csinálni a pürét, akkor egy sima spenótfőzeléket csináljunk egy kicsit sűrűbbre!

A cukkinit nagy lyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk, adjunk hozzá egy tojást, és 2 ek csicseriborsó lisztet, 2 gerezd fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, és keverjük össze. Az így kapott masszából formázzunk lapos pogácsákat, és kevés zsiradékon süssük ki. (Nem kell hozzá egy olajjal teli sütő, elég egy minimális kókuszolaj, vagy olíva olaj, amin megpirítjuk)

Jó étvágyat!

A receptet és a fotót köszönjük Szentmiklóssy Évának!

Fotó – Szentmiklóssy Éva
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek