„Az életmódváltás fejben kezdődik, majd a konyhában folytatódik!”
A hal az életmódváltó táplálkozás egyik remek eleme lehet, ha kedveled. Az alábbi receptet lehet más halból is készíteni bátran. Fontos, hogy halfiléből készüljön, ne kelljen bajlódni a szálkákkal!
Hozzávalók:
- fél kg afrikai harcsafilé
- citrom
- olíva olaj a páchoz (lehet bármilyen állati zsiradék is)
- fűszerek ízlés szerint
- zöldségek (karfiolt és kelbimbót használtam, bármivel helyettesíthető)
Elkészítés:
A harcsát egy nappal a sütés előtt bepácoljuk.
Pác: olíva olaj vagy állati zsiradék (én kacsa zsírt használtam) citrom facsart leve, só, bors, fokhagyma.
Összekeverjük a pác alapanyagait, ízlés szerint tehetünk hozzá rozmaringot, vagy egyéb kedvelt fűszernövényt.
Ha szeretjük a pikáns ízeket, csempésszünk egy ek mustárt is a pác alapba.
Egy nappal később süssük ki a halat, tálaljuk citrommal, és pároljunk mellé zöldségeket.
Jó étvágyat!
A receptet köszönjük Szentmiklóssy Évának!