A mák és az alma egy csodálatos páros. Mindkettő jelentős tápanyagtartalommal, ásványianyag és vitamintartalommal bír. Az egészséges táplálkozás alapja, hogy olyan ételeket eszünk, amik jók a testnek. Életmódváltás a konyhában? Igen, egy fontos hely a változás elkezdéséhez!
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 tojás
- 3 ek kókuszolaj
- 2 db alma
- 12 tk eritritol
- 2 tk fahéj
- 1 dl víz
- 2 tk sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, fehérjét eritrittel kemény habbá verem, közben a tojássárgáját, darált mákot, kókuszolajat, kókuszreszeléket és a sütőport összekeverem. A két almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit fahéjjal és eritrittel ízesítem és hozzákeverem a mákos masszához. Ha kell vízzel hígítom az állagát. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatom. Csatos tortaformában 180 fokon 40-45 percig sütöm, először csak alsó sütéssel, majd az utolsó 15 percben alul-felül míg a teteje aranybarnára nem sül.
Forrás: A recept eredetileg az etkezztudatosan.blog.hu oldalon jelent meg.
Jó étvágyat!