Csokoládés tekercs hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 dkg nyírfacukor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg étcsokoládé(steviás, xilites, vagy eritrites, de semmiképpen nem cukros).
- 1.5 dl habtejszín
A hozzávalók mind megtalálhatók a TESTSZERVIZ PRÉMIUM WEBÁRUHÁZBAN!
Elkészítés:
A tészta: 6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral keverj ki simára, majd tedd bele a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét verd fel és könnyedén add hozzá az előzőhöz.
A tepsit béleld ki sütőpapírral és egyenletesen kend szét benne a tésztát. 180 C fokos hőmérsékleten 15 percig sütjük, majd egy másik sütőpapírra ráborítjuk. A fent lévő sütőpapírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük és a papírt lehúzzuk róla. Ezután a sütőpapírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A krém: A 15 dkg étcsokoládét összetörjük. Az 1.5 dl habtejszínt forróra melegítjük és ráöntjük a csokoládéra és 2-3 perc alatt simára keverjük.
A kihűlt tészta tekercset kigöngyöljük és a masszát egyenletes rákenjük, ezután ismét feltekerjük, hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon. Ezután könnyen szeletelhető.
JÓ ÉTVÁGYAT!