A csésze (cup) angolszász mértékegység, ők inkább ezt használják recepteknél, mintsem grammokat méricskéljenek . Egy csésze nagyjából 220 gramm, de egy csésze karfiolnak más a tömege, mint egy csésze diónak… az a legegyszerűbb, hogyha fogunk egy 2,5 decis bögrét és azzal méricskélünk.
Szükséges hozzávalók
Pizza alap:
- 2 csésze reszelt karfiol
- 2 csésze reszelt mozzarella sajt (ha lehet, bio)
- 2 tojás
- +1 csésze mozzarella sajt reszelve (amit ömlesztve lehet kapni) vagy Magyarországon van friss mozzarella. Ebből 1 csomaggal vágjunk apróra és majd azt szórjuk a pizza tetejére.
- (Ízlés szerint adhat hozzá egy fél fej (kisebb) pirított hagymát)
Pizza szószhoz:
kb 2 dl paradicsomszósz (amiben nincs hozzáadott cukor)
Variáció feltétre:
Gomba vékonyra szeletelve
Friss bazsalikom levél
Pepperoni, vagy paprikás szalámi
Paradicsom szeletelve
Olajbogyó
Ízlés szerinti mozzarella a tetejére
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 230 fokosra.
Reszelje le a 2 csésze karfiolt.
Adja hozzá a mozzarella sajtot és mindezt keverje össze a 2 tojással. Ízlés szerint adhat hozzá pirított hagymát.
Vágjuk formára a sütőpapírt, hogy illeszkedjen a formába.
Keverje össze alaposan a pizza alapot és terítse szét egyenletesen a formában, majd süssük 15 percig.
Ízlés és fantázia szerint tegyen rá feltétet, majd további 10 percre tegyevissza a sütőbe.
Hagyja hűlni 5 percig, és … Jó étvágyat!
További feltétek – olívabogyóval és gombával:
Forrás és angol nyelvű videó: http://www.drberg.com
EGÉSZSÉGEDRE!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?