fbpx
3.2 C
Budapest
2024. november 21. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Sajtos karfiolgolyó

Az ember nem is képzelné, hogy mennyi változatban lehet elkészíteni a karfiolt. Íme az egyik szuper lehetőség!

- Hirdetés -

Min­dig van új a nap alatt! Fo­gad­junk, hogy ezt a karfiolos ételt még soha nem próbáltad ki! Ro­po­gós bu­rok­ban sült, kré­me­sen lágy, saj­tos karfi­ol­go­lyó! Ha meg­kós­tol­tad, ga­ran­tál­tan nem bírod ab­ba­hagyni. De nem is kell, mert ez bi­zony nem hiz­lal! 

Az egyik legötletesebb nassolni való, amivel valaha találkoztunk! A karfiol recept egybegyúrja a két legszuperebb diétás alapanyagot: a karfiolt és a sajtot. Mindkét fő hozzávaló nagy erénye, hogy alig tartalmaz szénhidrátokat, már csak ezért is hatalmas ötlet a két diétás nagyvadat összedolgozni! Nem mellékes körülmény, hogy noha a sajt és a karfiol két teljesen más ízvilágot képvisel – együtt varázslatos harmóniát alkotnak. A külső, ropogós kéreg pedig a bónusz: roppants rá, és hagyd, hogy az mennyei krémes töltelék elolvadjon a szádban! 

A sajtos karfiolfalatka elkészítése gyors és egyszerű, de jobb, ha tempósan csipegetsz a tányérból, mert nagyon hamar elfogy! 

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol, rizsszem méretre aprítva 
  • 1 fej hagyma, finomra vágva 
  • 2 cikk fokhagyma, lereszelve 
  • 5 dkg zabpehelyliszt
  • 1 tojás 
  • 10 dkg Master Mix panírmorzsa 
  • 10 dkg reszelt parmezán 
  • fűszerek, ízlés szerint (fokhagyma, curry, friss zöldfűszerek) 
  • só, bors 
  • 2-3 dl olaj vagy kókuszzsír


Így készítsd: 

1. A karfiolt szedd rózsákra és zöldségaprítóban morzsalékosítsd. 

2. Kevés olajon a hagymával és a fokhagymával pirítsd össze a karfiolrizst. Nagy lángon dolgozz, de rövid ideig, közben sózd meg. Hagyd kihűlni. 

3. Egy nagyobb edényben keverd össze az előkészített karfiolos alapot, a parmezánt, a tojást és a fűszereket. Igény szerint dúsítsd reformliszttel, a lényeg, hogy jól formázható masszát kapj. 

4. Formálj golyócskákat a karfiolos masszából, majd mindegyiket hempergesd meg a Mester Morzsában. 

5. Süsd ki forró olajban szép ropogósra a karfiolfalatkákat, és azonnal tálald! 

Tipp:

Ha elkészültek a sajtos karfiolos bombácskáid, mártogasd őket kedvedre a kedvenc szószodba!

Forrás: www.ripost.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!

Sajtos karfiolgolyó

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek