Az ember nem is képzelné, hogy mennyi változatban lehet elkészíteni a karfiolt. Íme az egyik szuper lehetőség!
Mindig van új a nap alatt! Fogadjunk, hogy ezt a karfiolos ételt még soha nem próbáltad ki! Ropogós burokban sült, krémesen lágy, sajtos karfiolgolyó! Ha megkóstoltad, garantáltan nem bírod abbahagyni. De nem is kell, mert ez bizony nem hizlal!
Az egyik legötletesebb nassolni való, amivel valaha találkoztunk! A karfiol recept egybegyúrja a két legszuperebb diétás alapanyagot: a karfiolt és a sajtot. Mindkét fő hozzávaló nagy erénye, hogy alig tartalmaz szénhidrátokat, már csak ezért is hatalmas ötlet a két diétás nagyvadat összedolgozni! Nem mellékes körülmény, hogy noha a sajt és a karfiol két teljesen más ízvilágot képvisel – együtt varázslatos harmóniát alkotnak. A külső, ropogós kéreg pedig a bónusz: roppants rá, és hagyd, hogy az mennyei krémes töltelék elolvadjon a szádban!
A sajtos karfiolfalatka elkészítése gyors és egyszerű, de jobb, ha tempósan csipegetsz a tányérból, mert nagyon hamar elfogy!
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol, rizsszem méretre aprítva
- 1 fej hagyma, finomra vágva
- 2 cikk fokhagyma, lereszelve
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 1 tojás
- 10 dkg Master Mix panírmorzsa
- 10 dkg reszelt parmezán
- fűszerek, ízlés szerint (fokhagyma, curry, friss zöldfűszerek)
- só, bors
- 2-3 dl olaj vagy kókuszzsír
Így készítsd:
1. A karfiolt szedd rózsákra és zöldségaprítóban morzsalékosítsd.
2. Kevés olajon a hagymával és a fokhagymával pirítsd össze a karfiolrizst. Nagy lángon dolgozz, de rövid ideig, közben sózd meg. Hagyd kihűlni.
3. Egy nagyobb edényben keverd össze az előkészített karfiolos alapot, a parmezánt, a tojást és a fűszereket. Igény szerint dúsítsd reformliszttel, a lényeg, hogy jól formázható masszát kapj.
4. Formálj golyócskákat a karfiolos masszából, majd mindegyiket hempergesd meg a Mester Morzsában.
5. Süsd ki forró olajban szép ropogósra a karfiolfalatkákat, és azonnal tálald!
Tipp:
Ha elkészültek a sajtos karfiolos bombácskáid, mártogasd őket kedvedre a kedvenc szószodba!
Forrás: www.ripost.hu
JÓ ÉTVÁGYAT!