fbpx
8.4 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

A könyvszekrények, mint fali dekorációk?

A könyvszekrények nem mindennapi részeivé válhatnak a nappaliknak, vagy éppen hálószobáknak. Úgy tűnhet, hogy a legtöbb, ami elmondható róluk, hogy praktikusak.

- Hirdetés -

Hiszen otthonaikként szolgálhatnak megannyi értékes kötetnek. Ám ennyi. Vagy mégsem?

Elképzelhető, hogy a hasznosság kéz a kézben járhat a szépséggel? Nagyon is, igen! 

A fali dekorációk nem kizárt, hogy használati tárgyak is, egyben!

Hajlamosak vagyunk kategóriákban gondolkodni, különösen lakberendezés esetén.

Van egy kupac, ahova a dekorálással kapcsolatos kiegészítők és kellékek tartoznak. Míg egy másik csapatba sorolhatóak a praktikus egyebek. Viszont a gyakorlat, no meg a tapasztalat azt mutatja, hogy érdemes elmosni a vélt vagy valós határokat. Ugyanis nem egyszer nincs érdemi különbség a két “csoport” tagjai között. Egyszerre tölthetnek be használati funkciókat, és láthatnak el dekorációs feladatokat.

Nagyszerű példák erre a könyvszekrények, amik nem hiányozhatnak egyetlen egy háztartásból sem. Az már sokkalta személyesebb kérdés, hogy vajon hol van a legjobb helyük a lakásban? Erre egységes felelet nem létezik, hiszen a válaszok teljes mértékben egyén- és helyzetfüggőek.

Van, ahol a nappali falán díszelegnek az olvasásra csábító könyvek. Míg máshol a hálószoba rejtekében, mindig kézközelben ékeskednek a kötetek. Egyik sem jó vagy rossz megoldás. Pusztán minden tekintetben egyénre szabott.

Miután a fali dekorációk nem kismértékben befolyásolhatják a környezetük hangulatát, így könnyű belátni, hogy ezen szabály alól a könyvespolcok sem kivételek. Amik egyrészt fali díszítő elemekként konkrétan meghatározhatják közvetlen közegük atmoszféráját. Másrészt viszont túl a pazar megjelenésükön jó, ha helykihasználásban is verhetetlenek, a gördülékeny és könyvbarát kötetelhelyezés érdekében.

Szóval ezen a ponton szorosan összefonódik a látvány és a hatékonyság, mint két, lényeges tulajdonság.

A kis vagy a nagyméretű könyvszekrények a kedveltebbek?

Ugyan a berendezési tárgyak világára is hat a divat, ám a méret kiválasztása mégsem az aktuális rend függvénye. A könyvek száma nyilván mérvadó szempont. Viszont mivel a szekrények fali dekorációk is egyben így a méretarányok figyelembe vétele elengedhetetlen.

A fotó forrása:
united photo studio / Shutterstock.com

Szponzorált cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek