fbpx
13 C
Budapest
2021. szeptember 20. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Sült lazacfilé zöldséges-gombás mángoldágyon

  • 2 szelet lazacfilé
  • 6 levél mángold
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db édesburgonya (nagy)
  • 4 szál sárgarépa
  • citrom
  • őrölt feketebors
  • petrezselyemlevél
  • olívaolaj
  1. - Hirdetés -

    A halat sózom, borsozom, facsarok rá citromlevet, beteszem a hűtőbe.

  2. A mángoldot csíkokra, a fokhagymát apróra, a gombát félbe vágom, a répát megpucolom, az édeskrumplit félbevágom, majd felszeletelem. A fokhagymát aprítom.

  3. A lazacfiét beteszem egy olívaolajos serpenyőbe, bőrével lefelé.

  4. Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, belarakom az édesburgonyát és a répákat, fűszerezem. Amikor félig puha, megfordítom, hozzáadom a gombát és a mángoldot, fűszerezem, a mángoldra rászórom az aprított fokhagymát.

  5. Ekkor bekapcsolom a lazac alatt is a tűzhelyet, kis idő után megfordítom, fűszerezem.

  6. Amikor kész, tálalok. A tányérra teszek a párolt mángoldból, ráhelyezek egy szelet lazacot, mellétálalom a zöldségeket, díszítem citromszelettel, olívabogyókkal, petrezselyemmel és chilipaprikával.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

155RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek