- 2 szelet lazacfilé
- 6 levél mángold
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 db édesburgonya (nagy)
- 4 szál sárgarépa
- só
- citrom
- őrölt feketebors
- petrezselyemlevél
- olívaolaj
A halat sózom, borsozom, facsarok rá citromlevet, beteszem a hűtőbe.
A mángoldot csíkokra, a fokhagymát apróra, a gombát félbe vágom, a répát megpucolom, az édeskrumplit félbevágom, majd felszeletelem. A fokhagymát aprítom.
A lazacfiét beteszem egy olívaolajos serpenyőbe, bőrével lefelé.
Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, belarakom az édesburgonyát és a répákat, fűszerezem. Amikor félig puha, megfordítom, hozzáadom a gombát és a mángoldot, fűszerezem, a mángoldra rászórom az aprított fokhagymát.
Ekkor bekapcsolom a lazac alatt is a tűzhelyet, kis idő után megfordítom, fűszerezem.
Amikor kész, tálalok. A tányérra teszek a párolt mángoldból, ráhelyezek egy szelet lazacot, mellétálalom a zöldségeket, díszítem citromszelettel, olívabogyókkal, petrezselyemmel és chilipaprikával.