![Édesburgonya](https://testszerviz.hu/evcms_medias/upload/images/14211951_522162171322075_2739783282541144876_n1.jpg)
EGYSZERŰEN ELKÉSZÍTHETŐ FINOM KÖRET. ÖNMAGÁBAN IS FINOM, MÉG A PICIK IS SZERETNI FOGJÁK. 🙂
Édesbugonya püré hozzávalók:
1 nagyobb édesburgonya 1 gerezd foghagyma csokor zöld petrezselyem friss koriander levél, ha nincs akkor őrölt koriander fél mokkáskanálnyi só bors ízlés szerint egy jó diónyi vaj fél pohár krémes joghurt metélőhagyma
Elkészítése:
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd fel karikákra majd pici sós vízen párold meg. Ha puha, a vízzel együtt tedd turmixgépbe és add hozzá a többi hozzávalót, ha kell még sózzad. Turmixold jó pépesre csak vigyázz ne legyen túl híg:-) Tálaláskor szórd meg vágott metélőhagymával. Sült húsokhoz kiváló köret, de önmagában még hidegen is finom.
JÓ ÉTVÁGYAT!
![Petrezselymes, korianderes édesburgonya püré](https://testszerviz.hu/vision/testszerviz/uploaded_images/blog/14518358_1422225131125769_892974821_n.jpg)
![](https://demo.testszerviz.hu/wp-content/uploads/2021/07/Szakacskonyv.jpg)