EGYSZERŰEN ELKÉSZÍTHETŐ FINOM KÖRET. ÖNMAGÁBAN IS FINOM, MÉG A PICIK IS SZERETNI FOGJÁK. 🙂
Édesbugonya püré hozzávalók:
1 nagyobb édesburgonya 1 gerezd foghagyma csokor zöld petrezselyem friss koriander levél, ha nincs akkor őrölt koriander fél mokkáskanálnyi só bors ízlés szerint egy jó diónyi vaj fél pohár krémes joghurt metélőhagyma
Elkészítése:
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd fel karikákra majd pici sós vízen párold meg. Ha puha, a vízzel együtt tedd turmixgépbe és add hozzá a többi hozzávalót, ha kell még sózzad. Turmixold jó pépesre csak vigyázz ne legyen túl híg:-) Tálaláskor szórd meg vágott metélőhagymával. Sült húsokhoz kiváló köret, de önmagában még hidegen is finom.