fbpx
5.8 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

Medvehagyma krémleves kecskesajttal és csírával turbózva

Ínycsiklandó, különleges krémleves Babszi konyhájából!

- Hirdetés -

Hozzávalók 1 főre:

  • 1 csokor medvehagyama
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál újhagyma
  • 40 gramm édesburgonya (megpucolva)
  • bors
  • fél dl víz
  • 2 dl joghurt
  • 10 dkg kecskesajt vagy fetasajt
  • csíra

Elkészítés:

5 dkg vajon megfuttattam 2 szál újhagymát aztán rádobtam a medvehagymát és azt is pár percig kevergetve pároltam.
Hozzátettem 40 gramm édesburgonyát amit apróra vágtam.
Sóval borssal fűszereztem, majd alá öntöttem kb fél dl vizet lefedtem.
10 perc alatt megpároltam fedő alatt.
Ha az édesburgonya megpuhult, hozzátettem a joghurtot és simára turmixoltam.
Még forrón beledobtam a lágy kecskesajtot és élfogyasztás előtt csírával díszítettem.

Elkészítési idő kb. 20 perc volt. 🙂
Egészségedre!

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Jó étvágyat a leveshez!

Medvehagyma krémleves kecskesajttal és csírával turbózva


Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek