Gluténmentes finomság amit büntetlenül ehetsz. Sőt a gyermeked is.
Felhasznált lisztkeverék:
Éléskamra lágyan omlós császárzsemle lisztkeverék,- hamburgernek felhasználva.
A zsemléket a megadott recept szerint elkészítettem. Egész tojással megkentem és megszórtam szezámmaggal. A pogácsák pedig brokkoliból, és májból készültek.
A mustár mindenmentes,- édesítővel készült. Itt kapható!
A ketchup pedig saját készítésű. Édesburgonya hasábok is készültek hozzá. 🙂
Brokkoli pogácsa: Csinálhatod csak magában is, de én most májasan készítettem, mert volt otthon maradék resztelt csirkemájam kb. ez is 10-15 dkg volt.
Tehát én most 15 dkg nyers brokkolit (rózsáit) használtam fel , tettem hozzá két egész tojást, sót. Tettem hozzá 5 dkg parmezán és 5 dkg ementáli sajtot reszelve. (Paleosok növényi sajttal készíthetik)
Aprítóval vagy erős turmixgéppel pépesítsük. A májat nem teljesen pépesre kicsit darabosra hagytam.
A kettőt vegyítettem és én zöldbanán liszttel dolgoztam össze annyival, hogy se nem nagyon sűrű sem folyós nem lett a massza.
Forrósítsál fel kókuszzsírt és mint a tócsikat süssed ki.
Szép (hamburger) pogácsa formákat tudtam csinálni. Utána hagyományos módon ízlésednek megfelelően állítsd össze a hambidat. 🙂
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns