fbpx
3.1 C
Budapest
2024. november 24. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Pulyka samba

Ki ne vágyna a szürke, őszi-téli hideg, borongós időben egy jó kis karneváli forgatagra?! Színeiben ezt idézte bennem ez a pikáns étel, ezért szeretettel adom tovább!

- Hirdetés -

Legyen hát a neve Pulyka samba.

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só, bors
  • zöldségkeverék

ELKÉSZÍTÉS:

Serpenyőben a darált húst sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymával kevés olíva olajon vagy kókuszzsíron megpirítjuk. A vége felé beletesszük fűszerpaprikát és az apróra vágott friss vagy szárított chilit (ízlés szerint), öntünk alá egy nagyon kevés vizet, épp csak annyit, hogy a paprika ne égjen meg és 5 percet fedő nélkül kis lángon még rotyogtatjuk.

Közben a zöldségkeveréket szintén kevés olajon megpirítjuk, kevés vízzel fedő nélkül pár percig főzzük. (Ha fagyasztott a zöldségkeverék, akkor nem kell alá víz csak olaj!)

A pirítástól egész más íze lesz a zöldségeknek, így az enyhén csípős hússal egészen „temperamentumos” ebéd vagy vacsora lehet belőle!

(A fotón szereplő zöldségkeverék Wok zöldség, amibe hagymát, leveles spenótot, cukkini kockákat és babcsírát tettem még!)

JÓ ÉTVÁGYAT!

FANTASZTIKUS FŐÉTELEK VÁRNAK RÁD ITT!

Pulyka samba
Gottschall Katalin receptje és fotója

 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek