fbpx
4.3 C
Budapest
2024. november 22. péntek

Testszerviz

Webáruház

Rakott zöldségek

Nyár a zöldségek szezonja. Ilyenkor ezerféle friss zöldség vár arra, hogy valami finom ételt készítsünk belőlük. Az életmódváltás nem kell, hogy nyűg legyen. Nem kell lemondanunk a finom ételekről, ízekről. Fontos, hogy kellően fűszerezzünk és ezzel még kívánatosabbá tehetjük ételeinket!

- Hirdetés -

Hozzávalók 4 személyre:

• 1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
• 10 dkg reszelt sajt
• 4-5 dl tejföl
• 1 tojás
• 8-10 szál petrezselyemzöld
• 2 kávéskanál só
• 1/4 kávéskanál őrölt bors
• 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
• a főzővízbe: só, őrölt bors
• a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

Forrás: https://csaladireceptkonyv.hu/

JÓ ÉTVÁGYAT!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek