fbpx
10.1 C
Budapest
2021. szeptember 22. szerda

Testszerviz

Webáruház

A káposzta jótékony hatásai

Az egészséges életmód hívei tudják, hogy a káposzta egy fantasztikus növény, fogyasztása erősen ajánlott. Ugyanakkor sokan nem szeretik az ízét, vagy nehezen emésztik. Pár gondolat, ami segíthet abban, hogy jobban kedveljük!

- Hirdetés -

Mi is van a káposztában?

A vitamin, B vitamin komplex, C-vitamin, U vitamin, K vitamin, kálium, kén, jód, kalcium, foszfor, vas (ezek egyébként minden féle káposztában megtalálhatóak)
Rákellenes tulajdonságuk van, amely lassítja, a karcinogén- tehát a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek mutálását, s a mutált sejtek növekedését, amelyek egyébként a rákos daganatokat képezik.

  • Az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszerei, a klór és a jód
  • A C-vitamin, a gyulladásos fogínyt kitűnően gyógyítja, rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a vastagbelek kiürülésében segít

Nincs rendben a vastagbél, ha a káposztalé elfogyasztása után, nagy mennyiségű gázok keletkeznek. (Ez annak a jele, hogy a vastagbél nem ürül rendesen, illetve idegen baktériumok vannak jelen.)

  • a kálium a szívnek jó
  • a kálcium a fogaknak is
  • a vas pedig a vérnek
  • Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére.
  • A cukorbetegek számára ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert, fogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése vagy emelkedése a vérben.
  • A káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre.
Káposzta

A káposzta hatására emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elősegítő baktériumok száma.

Glutamin, illetve a nélkülözhetetlen aminosav tartalma teszi lehetővé, hogy a káposzta a májbetegség gyógyításában is segít

Szuperül használ:

  • idegeink csillapítására
  • a stresszes helyzetekre (a túlzott aggodalom enyhítésére)
  • a depresszió oldására
  • az alvási zavarok megszüntetésére
  • fogyás segítésére
  • hajhullásra
  • segíti a sebgyógyulást (főleg a K vitamin miatt)
  • méregtelenítő
  • hashajtó

A kelkáposztának a C és E vitamin tartalma kimagasló!

Forráskerekegeszember.hu

Igazán jó és egyszerű megoldás a káposzta bevitelre azoknak is, akik nehezen emésztik, a Fodros kel por. Ez az őskáposztából készült csoda egy pohár vízben elkeverve maga az egészség és őserő. Érdemes naponta fogyasztanunk!

Kattints a képre és tudj meg róla mindent!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

156RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek