fbpx
12 C
Budapest
2024. szeptember 16. hétfő

Testszerviz

Webáruház

A belső tisztaság titkai

Folyamatosan érnek bennünket káros hatások. Ezek egyike a napsütötte napokon a káros UV-sugárzás, de legalább ennyire megterhelők a bőrünkön, tüdőnkön és a szánkon át a testünkbe bejutó vegyi anyagok, az élelmiszeri adalékanyagok, amik mérgek.

- Hirdetés -

A méregtelenítés sohasem volt aktuálisabb, olvasd tovább a cikket!

Szükséges-e a méregtelenítés?

A méregtelenítés vagy más szóval salaktalanítás, az úgynevezett alternatív gyógyászatban használt fogalom. Ezek olyan beavatkozások a szervezet működésébe, amiket az orvostudomány szükségtelennek tart.

Az alternatív gyógyászat szerint a méregtelenítés célja a „szervezetben felgyülemlett, illetve lerakódott” „mérgek és salakanyagok” eltávolítása, illetve ezeknek az eltávolító folyamatoknak a serkentése.

A salakanyagok azok a bomlástermékek lennének, amiket a szervezet folyamatosan termel, és a belekbe juttat, mert már nincs rájuk szükség.

Kétségtelen tény, hogy a mai környezetünk tele van olyan mérgező vagy szennyező anyagokkal, amikkel nem kellene, hogy találkozzunk, illetve ha bejutnak a szervezetünkbe a bőrön keresztül, belégzéssel vagy mert lenyeljük az étellel, itallal együtt, akkor a testünknek kell valamit kezdenie velük, mert különben megbetegítenének bennünket.

Azt is meg kell említeni, hogy sok olyan, valójában mérgező anyag van, amit készakarva veszünk magunkhoz. Ilyen például az alkohol, amit szeszes italok formájában évezredek óta fogyasztunk, vagy a dohányzáskor bekerülő nikotin, a kávéval megivott koffein. Amikor megiszunk egy pohár bort, elszívunk egy szál cigarettát, megiszunk egy csésze kávét, akkor természetesen nem akarunk öngyilkosok lenni, és nem akarjuk megmérgezni magunkat. És nem is fogjuk ezt tenni.

Hogy is van ez akkor?

Az előző bekezdésben leírtakról mit gondolsz, kedves olvasó? Mert tény, hogy ezek azok az anyagok, amikre nincs szükségünk ahhoz, hogy a szervezetünk kiválóan működjön, és 120 évig éljünk.

És persze ott vannak a „hatósági határérték alatt” a szervezetünkbe bekerülő vegyszerek, növényvédőszerek, a tenyészállatoknak adott gyógyszerek maradványai és így tovább, amik mind hatnak ránk. De ilyen káros hatást fejt ki ránk a derült napokon ránk ható ultraibolya-sugárzás is, amiről itt is olvashatsz.

És akkor nem is beszélünk a betegségek esetén beszedett gyógyszerekről, illetve azokról az anyagokról, amiket a kozmetikumokon keresztül jut a testünkbe. Ezt a felsorolást szinte vég nélkül lehetne folytatni, és most azt is gondolhatnánk, hogy csoda, hogy még élünk.

Hát igen, élünk! De miért? Mert a szervezetünk folyamatosan méregtelenít, folyamatosan semlegesíti a bekerülő káros anyagokat, folyamatosan szabadul meg a salakanyagoktól is, amikre már nincs szüksége az életben maradáshoz.

Méregtelenítés minden fronton

A testünkben végbemenő méregtelenítő folyamatok összetett módon történnek. Olyan szerveink és szervrendszereink vesznek részt benne, mint a májunk, a vesénk, a tüdőnk, a bőrünk, a vér- és nyirokereink vagy a beleink.

Az itt következő példa elég jól bemutatja a méregtelenítés folyamatát. Amikor valaki részeg lesz, akkor nem csak a mája közömbösíti az alkoholt, hanem a lélegzetének és a verejtékének is megváltozik a szaga, és gyakran hány is. Ebből látszik, hogy a teste elég gyorsan meg akar szabadulni a nagy mennyiségű megivott alkoholtól.

Amikor valaki kávét iszik, akkor egyéni érzékenységtől függően akár 6-8 órán át is érezheti a koffein hatását, amíg azt le nem bontja a mája egy olyan mennyiségi szint alá, aminek már nincs érzékelhető hatása.

A mennyiségen múlik

Tehát, hogy minek van érzékelhető mérgező hatása, és minek nem, alapjában véve a bevitt mennyiségtől függ. Ezért értelmezhető a „hatósági határérték” fogalma, vagy ezért vannak felsorolva a gyógyszerek tájékoztatóin a mellékhatások sokasága.

Egy bizonyos anyag hatósági határértéke az a mennyiség, ami még a rendelkezésre álló adatok szerint nem okoz észlelhető káros elváltozásokat, betegségtüneteket egy embernél, azaz ennyit lehet az adott anyagból veszélytelenül rákenni a bőrünkre, illetve megihatjuk vagy megehetjük azt az ételt és italt, amiben ez az anyag benne van. Ilyen anyag lehet például a konzerválószer, színezék, adalékanyag, amit az élelmiszer- vagy kozmetikai ipar használ.

Ezért vannak az összetevők felsorolva a boltokban kapható termékeken, és ezért érdemes ezeket a címkéket elolvasni, és tisztában lenni azzal, hogy mi, mit jelent rajta, mert csak így tudunk felelős döntést hozni arról, hogy megvegyük-e, használjuk-e, fogyasszuk-e az adott terméket.

A fentiek nem jelentik azt, hogy ezentúl ne igyunk kávét, vagy ne használjuk a kedvenc kozmetikumunkat, illetve frászba legyünk, hogy mit eszünk vagy iszunk meg éppen.

Biztosak lehetünk abban, hogy a szervezetünk kezelni fogja ezeket a káros anyagokat, amikből bizony, ha elegendően sok kerülne be egyszerre a vérünkbe, akkor valóban meg is halhatnánk tőle. De ha belül maradunk az észszerű mennyiségi korlátok között, nem fogunk. (Azaz nem iszunk meg egy egész üveg vodkát, nem iszunk meg 5 csésze kávét egymás után, nem veszünk be egy marék gyógyszert.)

Mi tehát az, ami valóban javasolható?

Szervezetünk folyamatait életmódunkkal, étrendünkkel, életviteli szokásainkkal is befolyásoljuk. Ahogy befolyásoljuk, vagy ha úgy fogalmazunk, „mérgezhetjük”, meg is terhelhetjük, ha egyszerre sok cukrot eszünk, ha rövid időn belül iszunk meg néhány pohár bort vagy sört, ha sok kávét iszunk meg egymás után és így tovább.

De, ha jót akarunk magunknak, azaz a méregtelenítő szerveinknek: a májunknak, a vér- és nyirokereinknek, a vesénknek, beleinknek és így tovább, akkor különféle gyógynövény-komplexekkel, rostokkal támogathatjuk ezeknek a működését.

Egy ilyen támogatás legfőbb ismérve, hogy könnyedén beilleszthető a mai életvitelbe, nem jár kellemetlen beavatkozással vagy drasztikus koplalással, hanem minimális változtatást igényel, mégis eléggé hatékony a kívánt eredmény eléréséhez.

A Myrobalan készítményeit pontosan ez jellemzi.

A májunk egészségét támogatja a LivR májtisztító- és regeneráló készítmény, aminek segítségével biztosíthatod májad optimális működését, az epefolyadék termelődését, valamint támogathatod a nehézfémek kiürülését, és a megakadályozhatod a májban, máj körül a zsír felhalmozódását.

Kattints a képre!

Fiber.16 egy béltisztító növényi rost-komplex, ami vízben oldható és oldhatatlan rostokat egyaránt tartalmaz. A rostok fogyasztásával mondhatni „ledörzsölhetjük” a belek faláról a nem kívánatos lerakodásokat. Ezek a rostok támogatják a jó bélflórát is.

Kattints a képre!

Lympid kapszula egy nyirok- és vértisztító gyógynövény-komplex, ami javítja a nyirokkeringést, ezáltal hozzájárulhat az ödéma és a narancsbőr csökkentéséhez. A nyirokrendszer is részt vesz a méregtelenítésben, ám ha túltelítődik, akkor a méreganyagok a vért is szennyezik. Ez a készítmény segít eltávolítani a vérben és a nyirokrendszerben felhalmozódott káros anyagokat.

Kattints a képre!

Ha pedig egy teljeskörű, a méregtelenítő szerveinket támogató programot szeretnél elvégezni, akkor válassz az itt található csomagok közül!

Próbáld ki az 30 napos béltisztító vagy vér-, máj- és nyirokrendszer-tisztító programot, vagy végezd el a komplett belső nagytakarítás kúrát, amely 60 napig tart.

Az itt következő képekre kattintva rendelheted meg a Myrobalan termékcsomagok közül azt, ami neked leginkább megfelel!

Kattints a képre!

Kattints a képre!

Kattints a képre!

Források:

Vitalissimo Egészség Magazin: Méregtelenítsünk, vagy sem?

Házipatika.com – Méregtelenítés okosan

Házipatika.com –  10 méregtelenítő tipp kezdőknek és haladóknak

Myrobalan: Betegségek a tibeti gyógyászat szerint – méregtelenítés

A cikk címképe: congerdesign képe a Pixabay-en.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek