fbpx
6 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Építse be az egészséget az otthonába!

A takarítás nem tartozik a kedvenc szórakozások közé. A porszívózás és a porszívó takarítása sem a kedvenc időtöltés. Ráadásul sokszor a porszívóból dől a por a hátulján és érzed, hogy a levegő nem teljesen friss és tiszta.

- Hirdetés -

Mit tehetünk, ha egészségesen, a por minimalizálásával szeretnénk allergiamentesen takarítani?

Lássuk a tényeket és a megoldást!

Mi a takarítás leghatékonyabb módja?

Ami egyben a legegészségesebb is!

Ez nem egy közönséges takarítóeszköz használatát jelenti, hanem az életminőséget jelentősen növelő központi takarítórendszerét, amely olyan előnyöket nyújt, amire egyetlen hagyományos háztartási-, akkumulátoros- vagy robotporszívó sem képes.

Miért?

Mert csak ez a rendszer képes tökéletes tisztaságot biztosítani azáltal, hogy teljes egészében kivezeti az otthonából az atkákat, mikro-port, a polleneket és más, a levegőben szálló szennyező anyagokat, amelyek megtelepednek a bútorokon, a szőnyegeken, a falakon.

Felejtse el az akkumulátoros- és robotporszívókat!

Ezek a – nem is olcsó – takarítóeszközök a beszívott levegőt visszafújják oda, ahol éppen elhaladnak.

Egy központi porszívórendszer a falakon kívülre vezető csőrendszerrel van kiépítve, amin keresztül a szabadba juttatja a legkisebb beszívott részecskét is, még azt is amelyet még a leghatékonyabb szűrők sem tudnak kiszűrni. Így végül a takarítás alaposságának a kérdése nem az, hogy ki végzi a takarítást, hanem az, hogy mivel!

Mi az a központi porszívó rendszer?

A központi porszívó rendszer egy beépített csőhálózatból, valamint az ehhez kapcsolódó fali csatlakozókból és a központi porszívó készülékből áll.

Az egyes helyiségek takarítása egy mozgékony gégecsővel történik, melynek használata egyszerű, és a helyiség minden pontja kényelmesen elérhető vele.

A gégecső csatlakozói a falba vannak kialakítva. A központi, nagy teljesítményű porszívót érdemes a lakótértól távolabb telepíteni.

A központi porszívó rendszerre érdemes már a ház vagy a lakás tervezéskor gondolni, hiszen a csőrendszer beépítése az építkezés korai szakaszában, nagyjából szerkezetkész állapotban történik.

De a központi porszívó rendszer utólag is kiépíthető a ház vagy lakás felújítása során.

A fentieknek megfelelően a központi porszívó rendszer egy olyan, tökéletes portalanítást végző takarító berendezés, amely egy központi, nagyteljesítményű porszívóból és a hozzá csatlakozó, falakba épített csőrendszerből áll. Az egyes helyiségekben kialakított csatlakozókhoz kapcsolódó gégecsövekre illesztett takarító fejekkel történik a helyiségek kiporszívózása.

Gégecsövek kezelése

Semmi gond az egyes helyiségekben használt gégecső tárolásával kapcsolatban, könnyű a takarítást követő elpakolás.

A láthatatlanná tett takarító tömlő a legpraktikusabb megoldás a gyors takarításért, mely jelentősen megkönnyíti a központi porszívó EASY HOSE rendszerhez tartozó gégecső tárolást és használatot.

Az intelligens vákuum funkciónak köszönhetően a takarítás végén nem marad elől a takarítócső, mert a fal teljesen elrejti az akár 15 méter hosszú védőhuzattal ellátott takarító tömlőt.

Az központi porszívó Easy Hose innovatív technikának köszönhetően a gégecső visszahúzását a csőrendszerbe a központi porszívó egység látja el. Ez a technika bármilyen központi porszívó rendszer mellé beépíthető. Előnye, hogy a használat után a gégecső teljes mértékig visszahúzódik a falba, így az egyáltalán nem foglal helyet a lakásban.

A gégecső rendszerből kizárólag csak a fali csatlakozó látszódik használaton kívül, ezért a lehető legjobban illeszkedik az otthoni, vagy szállodáknál, és más ingatlanoknál a kialakított designhoz.

A központi porszívó EASY HOSE rendszer kényelmes és gyors takarítást biztosít.

Speciális kiegészítők

A helyiségek kitakarításához állítható takarítófejen kívül, – amely padlóra és szőnyegre is egyaránt használható –, kínálunk hidegburkolatokra vagy parkettára használható keféket is.

Vannak felületek portalanítására használható fejek is, résszívók és kefék matracokhoz.

Így a helyiség minden zuga és felülete portalanítható, nem marad ki semmi a takarításból.

Hogyan hat az egészségünkre a központi porszívó rendszer?

A központi porszívó rendszer csupán luxust nyújt az életünkben?

Határozottan nem!

Egy központi porszívó rendszer igazán egy modern központi szellőztetőrendszerrel együtt tudja kifejteni igazán hatékonyan az egészségvédő előnyeit.

Ez nem jelenti azt, hogy önmagában ne legyen jótékony hatással az egészségünkre, inkább azt jelenti, hogy ebben az esetben egyszerre tudjuk élvezni mindkét rendszer egészségvédő hatását.

De lássuk, mit nyújt önmagában egy központi porszívó rendszer?

A cikk elején már elhangzott a kulcsmondat: „ez a rendszer képes tökéletes tisztaságot biztosítani azáltal, hogy teljes egészében kivezeti az otthonából az atkákat, mikro-port, a polleneket és más, a levegőben szálló szennyező anyagokat, amelyek megtelepednek a bútorokon, a szőnyegeken, a falakon”.

Miért fontos ez?

Mik azok az atkák és más kellemetlenkedők?

Még a hagyományos módon legtökéletesebben tisztán tartott lakásban is elkerülhetetlen, hogy az alábbiak közül ne forduljon elő valamelyik láthatatlan lakó egyike. Sőt, mondhatni normális, hogy ezek az apró lények jelen vannak az életterünkben, hiszen mi magunk teremtjük meg számukra azt a tökéletes közeget, ahol megtelepedhetnek és elszaporodhatnak.

Nem szabad azonban mindezt egy vállrándítással elintézni, mert komoly betegséget is okozhatnak, ha nem figyelünk rájuk.

Tüsszögés, orrfolyás, piros pöttyök

Talán mind közül a legismertebb allergén a lakásban a poratka , ami ellen hagyományos eszközökkel kedvelt élőhelyeik gyakori tisztításával tudunk a leghatékonyabban védekezni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a bútorokon, padlón látható por gyakori törlésével meg is oldjuk a problémát.

A poratka porszerű ürüléke ugyanis a szőnyegeken, plüssjátékokon, díszpárnákon, s még inkább a kanapé huzatján, valamint az ágyunkon, ágyneműnkön található meg. Leginkább azért itt, mert az atkák számos fajtájából a poratka néven ismert főképp elhalt emberi hámsejtekkel táplálkozik. Érdemes tehát ezek rendszeres és alapos tisztítására, mosására nagy figyelmet fordítani, főképp akkor, ha a családban valaki máris küzd allergiás tünetekkel.

Sokszor eszünkbe sem jut, de a tüsszögést, orrfolyást, vagy a zavaró köhécselést, a szem pirosságát mind-mind okozhatják ezek az alig 1 milliméteres állatkák, amiknek a porszerű ürülékét A hagyományos porszívók csak még jobban felkavarják, tovább rontva a jellegzetes allergiás tüneteket.

Ha pedig az ágyneműnket nem mossuk heti rendszerességgel, akkor azon se csodálkozzunk, ha a bőrünkön apró piros foltok, ekcémás tünetek jelennek meg, ezek hátterében is a hívatlan vendégeink állhatnak. Sokan nem is gondolnák, hogy ezeknek az élősködőnek a szaporodását nemcsak a bőrünk felületéről lehullott hámsejtek – ami a poratka éléskamrája – mennyisége befolyásolja, de a lakás páratartalma is.

A 23-26 fok közötti hőmérséklet és a legalább 55 százalékos páratartalom számukra az ideális, ami főképp azért rossz hír, mert számunkra is kellemes ez a környezet.

Csípnek minket

Pókok, szúnyogok, poloskák, csótányok, hangyák – hadd ne soroljam, hányféle rovar jelenhet meg a lakásunkban, és okozhat kellemetlenségeket. Még az „egyszerűbb eset” az, ha megtaláljuk a bűnöst, aki „megcsípett” bennünket, hiszen akkor tudhatjuk, hogy mivel van dolgunk. De mi a helyzet olyankor, ha csak a piros folt mutatja, egy vérszívó látogatott meg minket álmunkban?

Folytatódjon még a lakásunkban ránk leselkedő parányok felsorolását?

Igaz, hogy központi porszívó- és szellőztető rendszer nélkül is lehet élni, de a fentiekből az is kitűnik, hogy ezek a modern eszközök bizony nem csupán egy gazdagoknak való hóbort, divat, hanem beépítésük és mindennapi használatuk akár otthon, akár a munkahelyünkön nagyon sok kellemetlenségtől, sőt, betegségtől óvhat meg minket.

A jó levegő, az atkáktól és más parányoktól mentes környezet önmagában javítja az életminőségünket, és nem is szólva azokról a kényelmi szolgáltatásoktól, amit ezek a rendszere számunkra biztosítanak.

Splendid Design a legjobb választás

A Splendid Design minőséget nyújt kompromisszumok nélkül.

Élvezze a Splendid Design központi porszívó rendszerének mindennapi kényelemét és az általa nyújtott egészséges környezet előnyeit.

Vessen véget a poratkák és más allergiát okozó ártalmak egyeduralmának, és ne legyen többé kiszolgáltatva az alattomos egészségrombolásuknak!

A Splendid Design több mint 20 éve foglalkozik központi porszívó rendszer tervezéssel, értékesítéssel, szakszerű szervizeléssel és karbantartással.

Ön is élvezze a központi porszívó rendszer egészségvédelmét az otthonában magas színvonalon.

Ingyenes szaktanácsadás, díjmentes felmérés, széles termék kínálat, komplett szolgáltatások, megbízható szervizháttér!

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot! Kattintson ide!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek