A kenyér a mindennapi étkezések egyik fő eleme. Mi lenne, ha kipróbálnád gluténmentesen?
Túrókenyér mindenhez, amihez kenyeret szoktál enni. Szendvicsnek, köretnek, pörköltekhez, húsokhoz, krémekhez, szóval bármihez!
Hozzávalók és elkészítés
25 dkg túrót 3 db tojással és csipet sóval botmixerrel pépesítünk.
Hozzáadunk 10 dkg apró szemű zabpelyhet, 1/2 cs. sütőport, 1 evőkanál chiamagot és két csapott evőkanál útifűmaghéjat.
Tetszés szerint tovább ízesíthetjük tök- napraforgó– szezám vagy lenmaggal, olívabogyóval.
15 perc pihentetés után hosszúkásra formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra sütjük.
Köszönjük a receptet és a képet Mányik Mariannának!