A mozgásszervi és reumatológiai betegségek, az ízületi fájdalom és a gyulladás sokakat kínoz, s nemcsak időskorban. Szakemberek szerint körülbelül a lakosság 10-15 százaléka szenved valamelyik említett panasztól.
1. Vörös húst. Sok olyan vegyület található benne, amely gyulladást okozhat, és így növelheti a fájdalmat.
2. A tejtermékekben lévő kazein is fokozhatja a fájdalmat és a gyulladásos folyamatokat, emellett irritálhatja az ízület környékén lévő szöveteket.
3. A finomított cukrokkal és szénhidrátokkal teli ételektől ugyancsak nő a gyulladás kockázata.
4. Az omega-6 zsírsavak, bár bizonyos élettani folyamatokhoz nélkülözhetetlenek, egyenesen fokozzák a gyulladást. Viszont az omega-3 zsírsavak erősítik az immunrendszert, és jó hatással vannak az ízületi problémákra, gyulladáscsökkentő hatásúak. Sajnos az omega6-ból a legtöbb népszerű növényi zsiradékban sok található például a szója-, földimogyoró- és napraforgóolajban, de a bolti majonézben és a legtöbb salátaöntetben is.
5. A só ugyancsak ronthat az ízületi fájdalmakban szenvedő betegek állapotán, különösen a különböző feldolgozási folyamatokon átmenő konyhasó.
Forrás: vasarnap.ujszo.com
Szabadulj meg a fájdalmaktól! Lehetséges! Természetes megoldás!
Útmutatót szeretnél? Testszervizelj!
TÖLTSD KI AZ ÉLETMINŐSÉG TESZTEDET ITT ÉS BESZÉLGESSÜNK!
Legyél felelős a saját testedért!
HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!