A puszedli gyermekkorom egyik kedvenc őszi-téli sütije. Amikor középiskolába jártam egy másik városba kollégistaként, édesanyám rendszerint puszedlit is sütött. Mondván, ez hosszabb ideig eláll. Gondolta ő! Amikor felszálltam a vonatra, kinyitottam a puszedlis vászon szatyromat és mire megérkeztem, már el is fogyott. Számomra a puszedli a meleg otthont, anyukámat és a téli vonatozást idézi…
Csokis puszedli hozzávalók:
- 10 dkg min. 70 %-os étcsokoládé
- 15 dkg puha házi vagy bio vaj
- 10 dkg xilit
- 2 bio vagy házi tojás
- 30 dkg darált mandula vagy mandulaliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- Ízlés szerint tehető bele narancsolaj
Elkészítés:
1. A vajat a xilittel kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a tojást, majd a reszelt csokit, darált mandulát, kakaóport és összedolgozzuk.
3. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk. Kissé távol rakjuk egymástól, mert megnő.
4. Előmelegített, 190 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
Jó étvágyat a csokis puszedlihez!
CSODÁLATOS CSOKIS SÜTI RECEPTEK ITT!
LÉLEGZETELÁLLÍTÓ RECEPTEKRE VÁGYSZ?
LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!