fbpx
6.2 C
Budapest
2024. március 18. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Karácsonykor is boldogan – így várd a vendégeket

- Hirdetés -

A karácsonyi ünnepek közeledtével mindenki izgatottá válik. Egyesek az ajándékok, mások az ünnepi étkezések miatt. Jól tudjuk, hogy valójában nem is erről szól ez az ünnep, hanem magáról a szeretetről, amikor együtt a nagy család. A teljes rokonság egy porta alatt összegyűlhet, ez pedig igazán mókás és felejthetetlen karácsonyi emlékekhez vezethet. Ezek a pillanatok felbecsülhetetlenek. Ámde az ezt megelőző készülődés igazán körülményessé tud válni, mivel sok előkészületet igényel. Ha idén a TE családod a soros a vendégvárásban, ebben az esetben a Karácsonyfavilág cikke Neked szól. Így szervezd meg tökéletesen a karácsonyi vendégvárást és legyen jó a karácsonyi készülődés.

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS AZ ASZTAL KÖRÜL

A dekoráció jelenti az ünnepi hangulat legfontosabb elemét. Vendégek fogadásakor az asztal elrendezése és dekorációja kulcsfontosságú, mivel ezt veszik szemügyre elsőként, amikor leülnek. Így például a terítő, az étkészlet és a tálalóedények összhangja lényeges. Egy szép összhatásért még pár lenyűgöző dekorációt is elhelyezhetünk az asztalon és körülötte. Íme egy válogatás a jelenleg elérhető kedvenc termékeink közül:

  • adventi koszorúk: nem csak ablak, vagy kültéri ajtódísznek, hanem asztalra helyezett dekorációnak is tökéletes. Díszeket és gyertyákat rátéve hagyományos adventi koszorú készíthető belőle. Persze akár ezek nélkül, egy egyszerűbb és minimalista stílusú dekoráció is lehet.
    • a kristály lucfenyő adventi koszorúja igazán különleges, mert a jégkristályokkal borított fenyőgallyakat vörös bogyók és valódi tobozok egészítik ki
    • a merészebb stílust, vagy akár az ArtDeco-t kedvelőknek egy teljes egészében hóval borított koszorút ajánlunk
  • világítás: nem túlzás kijelenteni azt, hogy a karácsonyi fények adják az ünnepi hangulatnak legalább az 50 százalékát. Így ha egy kellemes otthonos, esetleg élénk, vagy akár játékosabb hangulatot szeretnénk előidézni, mindenképpen ajánlott egy jó fénykombináció összeállítása.
    • Egy LED-es fényfüzér jó választás lehet, mivel akár karácsonyfára, kinti dekorációnak, vagy más tárgyak díszítésére is tökéletesen használható! A Twinkly okos fényfüzérrel a fentebb említett hangulatskálák egyetlen füzéren belül is elérhetők!

FENYŐFA

A karácsonyfa beszerzése minden évben stresszes feladattá válhat, ha elő fenyőfát szeretnénk választani. Egy jól kiválasztott, méretben is megfelelő műfenyőfa akár egy évtizedig is hű dekorációnk lehet. A hiedelemmel ellentétben nem könnyű ráunni, ha mindig változatosan és izgalmasan dekoráljuk! Ha még nincs ilyen az otthonodban, akkor segítünk választani! Sok vendég esetén fontos, hogy minden ajándék elférjen alatta, és mindenki tetszését elnyerje. Csapatunk profi, az ilyen igények sem jelentenek gondot számunkra!

  • a klasszikus fenyők kedvelői a kaukázusi jegenyefenyőt imádni fogják. Mivel Magyarországon is közkedvelt és könnyen elérhető fa, így már biztosan találkozott vele mindenki
  • a havas fenyők kedvelőinek kedvez a Királyi Lucfenyő, amely egyedi és jeges kivitelezésű. Szinte mindenkit elvarázsol a megjelenése. Extra tipp, hogy nem igényel sűrű díszítést, önmagában is gyönyörű.
  • kínálatunk egyik legszebb darabja szintén egy jegenyefenyő, Szibériából. 700 darab beépített LED világítással, hóval borított sűrű tűlevelekkel és extra (270cm) magasságával lenyűgöző darab!

ÉTKEZÉS

Karácsonyi készülődés közben természetes, hogy egy picit aggódunk a menü elkészítésén. Különösen akkor, ha sok vendéget várunk. De ha rendben van az alap, akkor minden zökkenőmentes lesz. Az internet a receptek és a főzős videók végtelen könyvtárát jelenti. Rengeteg hasznos tanáccsal és praktikával találkozhatunk egy egy recept elkészítése során.

Persze tiltólistás olyan receptnek nekiindulni, amit addig még sosem készítettünk! Az adagokra mindig ügyeljünk, nem szerencsés, ha túlfőzünk, mert sok vendég esetén a maradékok könnyen megromlanak, ha nem fér be minden a hűtőbe.

  • Tipp: a konyhai munkafelületről minden olyan eszközt távolítsunk el, amit nem fogunk használni. Így elegendő hely lesz az ételeink elkészítésére.
  • Tipp2: a mártásokat vagy szószokat még az ünnepek előtt is elkészíthetjük. Ezzel is időt spórolunk. És hogy mi lesz velük addig? A fagyasztóban pihennek.
  • Tipp3: még egy utolsó dekor ötlet – egy girland nagyon szépen ki tudja tölteni a teret az asztalon. Így az extra dekorációk miatt sem kell aggódnod, ha nincs kéznél adventi koszorú, vagy más karácsonyi csecse-becse.

Reméljük cikkünkben sok hasznos tanáccsal gazdagodtál! Kellemes készülődést kívánunk.

Támogatott cikk

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek