Az életmódváltás fejben kezdődik és a konyhában folytatódik. Nem kell lemondani a finomságokról, elég mindössze egészséges változatokat készíteni. Ebben az alábbi recept nagy segítségedre lesz!
Piskóta hozzávalói:
- 6 tojás
- 7 dkg eritrit
- 12 dkg rizsliszt
- 4 dkg kakaópor
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzászitáljuk a rizsliszt-kakaópor keveréket. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát és 150 fokon, 50 percig sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük)
A krém hozzávalói:
- 300 ml tejszín
- 500 gr mascarpone
- 100 gr magas kakaótartalmú csokoládé
A díszítéshez: gyümölcsök ízlés szerint, csokireszelék
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és beleforgatjuk a durvára aprított csokoládét.
A piskótát lapjában kettészeljük, megtöltjük a mascarponés krémmel, a tetejére is kenünk, ha marad krém az oldalát is bevonhatjuk.
A tetejét ízlés szerint díszítjük különböző gyümölcsökkel, csokireszelékkel.
(Megjegyzés: a képen szereplő „összeállításban” a cupcake formákban a piskótai szélei és a maradékok, amit a”P” betű kivágásakor nyertem, vannak összemorzsolva, arra tettem a mascarponés krémet és a gyümölcsöket.)
Köszönjük a receptet Péterfi Réka Testszerviz konzultánsnak!
FANTASZTIKUS FŐÉTELEK ITT TALÁLHATÓK!
LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?