A szervezetben a mai táplálkozási szokásoknak köszönhetően sok esetben megváltozik a ph érték és eltér a normálistól. A ph érték a szervezet kémhatását jelzi, a sav-lúg arányát jellemzi. Szervezetünk ideális ph értéke 7.35-7.45 között mozoghat. Ha ettől eltérő, akkor fontos élettani folyamatok nem mennek végbe.
Nézzük meg, hogyan tudjuk fenntartani szervezetünk megfelelő pH-egyensúlyát néhány egyszerű lépéssel!
1. válasszunk bio-termesztésű, növényvédőszerektől és rovarirtóktól mentes, nyers ételeket
2. fogyasszunk rendszeresen zöldséget és gyümölcsöt, a gyümölcsök közül főleg narancsot, mandarint, citromot, áfonyát, dinnyét
3. 80%-ban lúgosító és csak 20%-ban savasító ételeket együnk
4. minden reggel kezdjük a napot egy nagy pohár citromos vízzel
5. erősen lúgosító ital: nagy pohár víz + citrom vagy lime lé + fél teáskanál szódabikarbóna
6. fogyasszunk magas káliumtartalmú gyümölcsöket: citrom, banán, és mézet
7. délután igyunk meg egy nagy pohár langyos vizet citromlével és egy kevés mézzel
8. minél több tiszta vizet igyunk napközben
9. kerüljük a kávét, szénsavas, cukros üdítőitalokat
10. a főétkezések között olajos magvakat együnk, lehetőleg diót, mandulát, kesudiót
11. kerüljünk el minden cukros és fehér lisztet tartalmazó ételt, valamint a transz zsírokban gazdag táplálékokat (rántott hús, sült krumpli, stb.)
12. fogyasszunk olyan speciális zöld italokat, melyek több féle zöld növényt tartalmaznak, így lehetővé teszik a sejtszintű lúgosítást (SuperGreens, Young pHorever, Green Magma)
Forrás: drtihanyi.hu
Érj el egy jobb életminőséget!