fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Miért kerüljön a tányérunkra mák?

A mák a magyar konyha egyik kedvence. Főként desszertekbe, sütikbe használjuk, vagy tésztákra cukorral keverve. Amellett, hogy finom, nagyon komoly tápértéke van, tele van létfontosságú ásványi anyagokkal, így fogyasztása nem csak gasztronómiai érték, hanem az egészséges táplálkozás egyik kiemelkedő eleme is lehet.

- Hirdetés -

Mert a mákmag önmagában egy abszolút mértékben egészséges és ártalmatlan élelmiszer. A mák méltán szerepelhet az egészséges étrendben. A táplálkozástudomány szerint az egyik legegészségesebb növény. Tápanyagtartalma önmagáért beszél.

100 g mákra vetítve:
Energiatartalma: 537 kcal
Fehérje: 20,5 g
Szénhidrát: 23,9 g
Zsír: 38,2 g zsír
Vitaminok: B1-, B2-, B3-, B6-vitamin


Miért kerüljön a tányérunkra mák?
Ásványi anyagok: főként kalciumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. (A nagy vasatomoktól nyeri a fekete színét.)
A mák mindig is gyógynövény volt. Fertőtlenítő, érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatása közismert volt már évezredekkel ezelőtt is. A mákolaj pedig kifejezetten jó a csontritkulásra.
mákolaj hozzájárulhat a csontok egészségéhez, a csontozat első számú természetes építőjének tekinthető. Lassíthatja az öregedési folyamatokat, elősegítheti a magas vérnyomás csökkenését. Hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb alváshoz.
Gyógyhatásai között még ki szokták emelni, hogy csillapítja a köhögést és oldja a görcsöket.

Egy szóval építsd be az egészséges étrendedbe a mákot!

TOVÁBBI ADATOKAT SZERETNÉL AZ EGÉSZSÉGED ÉRDEKÉBEN?
TÖLTSD KI AZ INGYENES ÉLETMINŐSÉG TESZTED ITT!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek