Londonban élő barátom István a minap egy különleges recepttel és képpel lepett meg. Az életmódváltás szerinte sem kell, hogy őnsanyargatás legyen. Finom, laktató, egészséges ételeket szeret, és kreatívan alkotja is őket. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire egyszerű, és a karfiol ilyen felhasználása azoknak is bejön, akik kicsit tartanak tőle!
Hozzávalók
-1 nagyobb karfiol
-30 g piros es zöld paprika. Lehet egy fajta is de úgy színesebb
-15 g petrezselyem
-2 g citromhéja reszelve
-32 g parmezan reszelt
-2 sárgarépa
-47 g vaj
-29 g paradicsom püré
-12 g gluténmentes liszt/vagy bármi más ami sűrítéshez jó
– húslé
-2 g kakukk fű
-2 g pirospaprika
-14 g mustár
– só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A karfiolból vágunk 2 db 3 cm vastag szeletet. Ezt a közepéből tudjuk kivágni úgy hogy a torzsája is benne van.
Beletesszük egy grillező serpenyőbe es elkezdjük grillezni sózzuk borsozzuk. Ezalatt apróra vágjuk a maradék karfiol egy részét. Paprikát es petrezselymet is apróra vágjuk. Majd egy tálban összekeverjük összevágott karfiolt paprikát, petrezselymet citromot reszelek rá és parmezánt.
A szósz elkészítéséhez apróra vágjuk a sárgarépát es vajon elkezdjük pirítani hozzáadjuk a paradicsom pürét és felöntjük húslével. A liszt helyett én több répát rakok bele hogy sűrűbb legyen.
Aztán belerakom a kakukkfüvet, pirospaprikát, mustart. Kicsit összefőzöm es aztán botmixerrel összeturmixolom.
Amikor az egyik fele grilleződött a karfiolnak akkor megfordítom es rászórom az összevágott keveréket jó vastagon. Be a sütőbe 200 fokon 15 percre.
A tányérra öntök a szószból es ráteszem a karfiol szeletet. Díszítem friss petrezselyemmel.
Köszönöm a receptet Zsigmond István barátunknak!
TOVÁBBI FANTASZTIKUS EGÉSZSÉGES ÉTELEK ITT TALÁLHATÓK!
LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!