Bebizonyítom, hogy nem kell kenyér a fasírtba ahhoz, hogy finom legyen. Helyettesíthető például répával.
Lehet finom, ami egészséges és egészséges az, ami finom! Tápláló, igazi életmódváltó főételt kapsz!
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- fokhagyma, só, bors
- fél fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2 db sárgarépa
Elkészítés:
A sárgarépát reszeljük le, és keverjük össze az apróra vágott vöröshagymával, reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd belekeverjük a tojásokat, ezt követően a darált húst. Jól gyúrjuk össze, hogy egyenletes legyen.
Formázzunk belőle egyforma méretű pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon 25 percig sütjük. Nem kell alá semmilyen zsiradék, mivel a húsban bőven elég van ahhoz, hogy ne égjen oda.
Tálaljuk sült zöldségekkel.
Cukkini, sárgarépa, fehérrépa, padlizsán, hagyma, bármi, amit szeretsz. Egy kis olajon megfuttatva, hogy ropogós maradjon!
Jó étvágyat!
A receptet és a fotót köszönjük Szentmiklóssy Évának!