Hozzávalók a rántottához:
- 5-6 brokkolirózsa
- Póréhagyma
- Fél kápia paprika
- Fél fehér húsú (TV) paprika
- 3-4 bio koktélparadicsom
- 5 db tojás
- Kis darab Trappista sajt
- Kókuszzsír
- Csipet só
Hozzávalók a szalonnás túróhoz:
- 1 doboz Cottage Cheese
- Néhány szelet főtt császárszalonna, vagy házi füstölt szalonna
Elkészítés:
A brokkolirózsákat kisebb darabokra vágjuk, megmossuk és kevés kókuszzsíron párolni kezdjük. Felszeleteljük a póréhagymát, paprikát, paradicsomot és hozzáadjuk a brokkolihoz.
Néhány percig együtt pároljuk a zöldségeket, de nem cél, hogy teljesen megpuhuljanak.
Ezalatt megmossuk a tojásokat, tányérba törjük őket, megsózzuk, majd belereszeljük a darabka sajtot. Felverjük és rátöltjük a zöldségekre és készre sütjük.
Minél ropogósabb marad a zöldség és minél lágyabb a megsütött tojás, annál több vitamin és tápanyag marad bennük.
A szalonnát apró csíkokra szeleteljük (mintha csuszához készítenénk) és zsírjára sütjük. Ezalatt a Cottage Cheese-t előkészítjük egy tálban és villával fellazítjuk. A megpirult szalonnát rátöltjük és alaposan összekeverjük.
Egymás mellé tálaljuk és friss vegyes nyers salátát is fogyaszthatunk mellé.
JÓ ÉTVÁGYAT!