Hozzávalók:
- 120 g zabpehelyliszt
- 150 ml víz
- 50 g vaj
- 1 ek méz
- csipetnyi só
- 2 tojás
- 1 ek vanília aroma
Elkészítés:
Egy serpenyőbe beletesszük a vizet, vajat, mézet és lassú lángon addig kavargatjuk, amíg a vaj teljesen megolvad. Levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a zabpelyhet, sót. Visszatesszük és még kb 2 percig kavargatjuk. Ezután hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük egyenként a tojásokat és a vanília aromát. Amikor összeállt a massza, akkor áttöltjük egy habzsákba, majd tetszés szerint formázzuk egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kb 200 C fokon , 18-20 perc alatt készre sütjük.
Köszönjük a receptet Szilágyi Annamari ügyfelünknek
Jó étvágyat!