fbpx
5.2 C
Budapest
2024. december 3. kedd

Testszerviz

Webáruház

Extra alacsony szénhidrát-tartalmú Tortilla lap

Készítsd extra alacsony szénhidrát tartalmú tortillalapot, sárgarépából, kend meg avokádókrémmel, pakold tele mindenféle földi jóval és már kész is a szuper reggeli vagy vacsora.

- Hirdetés -

Hozzávalók a lepényhez: (3 darabhoz)

20 dkg sárgarépa

1,5 dl víz

2 tojás

3 evőkanál zabpehelyliszt

8 dkg trappista sajt

csipet só

Hozzávalók az avokádómajonézhez:

1 érett avokádó

1 evőkanál citromlé

só, bors

Tálaláshoz:

Sonka

Tükörtojás

Vöröskáposzta csíra

A répát reszeld le a sajtreszelő kisebb lyukán. Öntsd fel a vízzel, fedd le, és 5 percet főzd a mikrohullámú sütőben. Szűrd le, és amennyire tudod, nyomkodd belőle a vizet. (nehezített pálya, mert nem hideg 😛  Keverd össze a tojással, liszttel, sajttal, sózd ízlés szerint. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a tésztát oszd három részre, és a formázz korongokat a kezeddel. Ez egy elég laza tészta, úgyhogy kanállal szedd a tepsire, és ott lapogasd el. Próbáld minél vékonyabbra tapicskolni. Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeveréses fokozaton kb 15 perc alatt süsd készre.

A majonézhez tedd turmixgépbe az avokádót, a citrom levét, a sót, és a borsot, majd turmixold krémesre.

Tálalásnál kend meg a lepényt az avokádókrémmel, tedd rá a sonkát, és a tükörtojást, végül halmozd rá a vöröskáposzta csírát.

Forrás: https://szotyimuvek.blog.hu/

Paradicsomos-sajtos padlizsánkarikák

Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek