fbpx
10.1 C
Budapest
2021. szeptember 22. szerda

Testszerviz

Webáruház

Málnás csokis finomság Babszi konyhájából

Glutén és cukormentesen elkészítve

- Hirdetés -

Csoki és málna együtt valami csuda finom! Tudtátok?

Recept:

Hozzávalók a tésztához:

5 evőkanál mandula liszt

3 evőkanál zöldbanánliszt

4 evőkanál jó minőségű kakaópor

4 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)

2 csapott teáskanál sütőpor

6 tojás

10 dkg vaj

Krémhez:

2 tojás sárgája

2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)

4 evőkanál kókusztejszín

10 dkg vaj

15-20 dkg mascapone

30 dkg málna

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat keverjük össze egy külön tálban.

A tojások sárgáját keverjük ki az édesítővel és a vajjal simára.

A tojások fehérjét pár csepp citrommal verjük kemény habbá.

Egy külön tálban keverjük a hozzávalókat össze úgy hogy mindig adunk hozzá tojássárgás keveréket és egy kis adag fehérjét.

Az utolsó harmad fehérjét már nagyon óvatosan keverjük hozzá a tésztához.

Zsírpapírral kibélelt kisebb tepsibe öntjük, és 180 C fokon kb. 30 perc alatt sütjük készre (tűpróba)

Hozzávalók a krémhez:

A málna szemekből tegyünk félre díszítésnek!

A többit botmixerrel pürésítsük (ha nem szereted az apró magokat akkor egy szitán passzírozd át)

A tojások sárgáját az édesítővel és a tejszínnel sűrű krémmé főzzed majd ha kihűlt keverd hozzá a vajat és habosra keverd össze. Majd mehet hozzá a mascapone és a pürésített málna.

Ha még kicsit folyós tedd be a hűtőbe és várj vele kicsit.

A megsült tésztát vágd félbe és kend meg a lapot a krém kétharmadával a maradékkal pedig a tetejét vond be.

Én készítettem két evőkanál kakaópor és egy evőkanál stevia-eritrit édesítővel, pici vízzel, sűrű csokikrémet, amibe 1 diónyi vajat kevertem és ezzel még a feldíszített süti tetejét meglocsoltam.

Készítsd el nagyon finom és nem hizlal!

Jó étvágyat a finomsághoz

Legyen szép napotok!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

156RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek