Glutén és cukormentesen elkészítve
Csoki és málna együtt valami csuda finom! Tudtátok?
Recept:
Hozzávalók a tésztához:
5 evőkanál mandula liszt
3 evőkanál zöldbanánliszt
4 evőkanál jó minőségű kakaópor
4 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
2 csapott teáskanál sütőpor
6 tojás
10 dkg vaj
Krémhez:
2 tojás sárgája
2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
4 evőkanál kókusztejszín
10 dkg vaj
15-20 dkg mascapone
30 dkg málna
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy külön tálban.
A tojások sárgáját keverjük ki az édesítővel és a vajjal simára.
A tojások fehérjét pár csepp citrommal verjük kemény habbá.
Egy külön tálban keverjük a hozzávalókat össze úgy hogy mindig adunk hozzá tojássárgás keveréket és egy kis adag fehérjét.
Az utolsó harmad fehérjét már nagyon óvatosan keverjük hozzá a tésztához.
Zsírpapírral kibélelt kisebb tepsibe öntjük, és 180 C fokon kb. 30 perc alatt sütjük készre (tűpróba)
Hozzávalók a krémhez:
A málna szemekből tegyünk félre díszítésnek!
A többit botmixerrel pürésítsük (ha nem szereted az apró magokat akkor egy szitán passzírozd át)
A tojások sárgáját az édesítővel és a tejszínnel sűrű krémmé főzzed majd ha kihűlt keverd hozzá a vajat és habosra keverd össze. Majd mehet hozzá a mascapone és a pürésített málna.
Ha még kicsit folyós tedd be a hűtőbe és várj vele kicsit.
A megsült tésztát vágd félbe és kend meg a lapot a krém kétharmadával a maradékkal pedig a tetejét vond be.
Én készítettem két evőkanál kakaópor és egy evőkanál stevia-eritrit édesítővel, pici vízzel, sűrű csokikrémet, amibe 1 diónyi vajat kevertem és ezzel még a feldíszített süti tetejét meglocsoltam.
Készítsd el nagyon finom és nem hizlal!
Jó étvágyat a finomsághoz
Legyen szép napotok!