LISZT NÉLKÜL KÉSZÜL A LEGÚJABB DIÉTÁS NOKEDLI
EZ A FOKHAGYMÁS GALUSKA FINOMABB, MINT AZ OLASZOK HÍRES GNOCCHIJA.
Nem csak finomabb, de sokkal könnyebb is elkészíteni. Diétás, egészséges, és tizedannyi szénhidrátot tartalmaz, mint az eredeti.
És milyen mennyei! A puha párnácskák szinte elolvadnak a szádban.
Elkészítés: 25 perc
HOZZÁVALÓK 2 személyre:
- 2 csésze reszelt mozzarella (alacsony nedvességtartalmú, sovány zsírtartalmú a jó, mert különben főzés közben szétesik)
- 3 tojás sárgája
- 1 tk. granulált fokhagyma
- kókuszzsír a hirtelen kisütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy hőálló tálban rázogasd össze a reszelt mozzarellát a fokhagyma granulátummal. Told az előmelegített sütőbe pár percre, hogy a sajt megolvadjon.
2. Dolgozd bele egyenként (külön-külön!) a 3 tojás sárgáját, amíg szép, sima tésztát nem kapsz.
3. Oszd el 4 egyenlő labdácskára.
4. Tedd jégre 10 percre, hogy kicsit megkeményedjen.
5. Vékonyan olajozz be egy 40 cm-es alufólia darabot, és olajos kézzel hengergesd ki rajta a tésztákat kb. 35 cm-es csíkokra.
6. Vagdosd el 2 ujjnyi széles darabokra. (Egy villa hátuljával „gnocchi” mintát nyomhatsz a kis galuskákra).
7. Forralj 2 liter sós vizet egy nagy fazékban. Ha már lobog a víz, szórd bele az összes galuskát, és főzd, míg feljönnek a víz tetejére (kb. 2-3 perc). Tésztaszűrővel szűrd le.
8. Egy nagy teflonos serpenyőben, közepes lángon forrósíts fel 1 ek. vajat és 1 ek. vagy kókuszzsírt .
9. A forró zsiradékban süsd arany barnára a galuskák mindkét oldalát (1-2 perc).
10. Fűszerezd sóval, borssal, és máris tálalhatod akár párolt zöldségekkel is !
Forrás:ripost.hu
JÓ ÉTVÁGYAT!