fbpx
3.1 C
Budapest
2024. november 24. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Sárgabarack jégkrém házilag

Tegnap egy nagyon kedves barátom meghívására egy csodálatos tópartján töltöttünk pár órát. Kellemes társaság, kellemes környezet, még az idő is kegyes volt a 26 fokkal. Tudják, hogy igyekszünk egészségesen enni, ugyanakkor szeretjük a finom ízeket. Ezért az ebéd után (kemencés kacsa, fermentált zöldségek, zellerpüré, humusz, friss saláta), egy isteni sárgabarack jégkrémmel kínáltak. Azonnal lecsaptam a receptre és most itt van!

- Hirdetés -

Hozzávalók:

1/2 kiló érett sárgabarack

1.5 dl rizstej

3-4 dkg fahéjas/csokis fehérjepor

Elkészítés:

A sárgabarackot meghámozzuk. (Ha nehezen jön le a héja egy kis forróvízben pár másodpercig megmerítjük). Összeturmixoljuk először a rizstejjel, majd szépen hozzáadjuk a fehérjeport. (Javaslom a Testszerviz Extra csokis/fahéjas port).

Miután jól összekeveredtek az összetevők, vagy mélyhűtőben, vagy fagyigépben fagyasztjuk. Tálalás előtt egy pár percig kivesszük, hogy kicsit olvadjon.

Nagyon érdekes, hogy a fehérjeportól kellemes pikáns fahéjas ízt kap, a csokis íz egyáltalán nem dominál.

Könnyű, frissítő és hozzá tápanyagban gazdag desszertet kapunk.

Természetesen a barack helyettesíthető bármilyen egyéb gyümölccsel. Áfonya, málna, őszibarack, szeder, körte, alma, bármi, amit csak szeretsz!

Isteni volt! Köszönjük Szentmiklósi Évának a receptet!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek