A padlizsán az ősz egyik sztárja. Nem csak finom, hanem egészséges és ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. Egyszerűen fenséges, tápláló, igazi életmódváltó étel.
Sült padlizsán hozzávalók:
- 12 db kimagozott zöld olívabogyó
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 nagyobb padlizsán
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A padlizsánt vágjuk 2,5 cm-es kockákra.
2. Az olívaolajat öntsük egy nagyobb serpenyőbe, és gyakran kevergetve pirítsuk a padlizsánt addig, amíg aranybarnára sül és jól átpuhul. Konyhai papírtörlő segítségével itassuk le róla a felesleges nedvességet, majd sózzuk meg.
3. Az öntethez keverjük össze a citrom levét és reszelt héját sóval és borssal.
4. Majd rakjuk bele a leöblített kapribogyót, az olívát és a petrezselymet.
5. A padlizsánkockákat helyezzük egy nagy tálalótálba, öntsük le az öntettel és alaposan forgassuk össze. Langyosan tálaljuk.
Forrás:gastroabc.hu
Jó étvágyat!
Változtasson étkezési szokásain és életmódján a Testszerviz programmal
JELENTKEZZEN ITT EGY INGYENES KONZULTÁCIÓRA!
LÉLEGZETELÁLLÍTÓ RECEPTEKRE VÁGYSZ?
LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!
TOVÁBBI FANTASZTIKUS FŐÉTELEK ITT TALÁLHATÓK!
Fogyni akarsz? Akkor ez pont neked szól!