fbpx
5.8 C
Budapest
2024. november 21. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

A legjobb sült padlizsános recept

A padlizsán az ősz egyik sztárja. Nem csak finom, hanem egészséges és ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. Egyszerűen fenséges, tápláló, igazi életmódváltó étel.

- Hirdetés -

Sült padlizsán hozzávalók:

  • 12 db kimagozott zöld olívabogyó
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A padlizsánt vágjuk 2,5 cm-es kockákra.
2. Az olívaolajat öntsük egy nagyobb serpenyőbe, és gyakran kevergetve pirítsuk a padlizsánt addig, amíg aranybarnára sül és jól átpuhul. Konyhai papírtörlő segítségével itassuk le róla a felesleges nedvességet, majd sózzuk meg.
3. Az öntethez keverjük össze a citrom levét és reszelt héját sóval és borssal.
4. Majd rakjuk bele a leöblített kapribogyót, az olívát és a petrezselymet.
5. A padlizsánkockákat helyezzük egy nagy tálalótálba, öntsük le az öntettel és alaposan forgassuk össze. Langyosan tálaljuk.
Forrás:gastroabc.hu

Jó étvágyat!

Változtasson étkezési szokásain és életmódján a Testszerviz programmal

JELENTKEZZEN ITT EGY INGYENES KONZULTÁCIÓRA!

Sült padlizsán

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ RECEPTEKRE VÁGYSZ?

LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!

TOVÁBBI FANTASZTIKUS FŐÉTELEK ITT TALÁLHATÓK!

Fogyni akarsz? Akkor ez pont neked szól!

Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek