Tegnap egy nagyon kedves barátom meghívására egy csodálatos tópartján töltöttünk pár órát. Kellemes társaság, kellemes környezet, még az idő is kegyes volt a 26 fokkal. Tudják, hogy igyekszünk egészségesen enni, ugyanakkor szeretjük a finom ízeket. Ezért az ebéd után (kemencés kacsa, fermentált zöldségek, zellerpüré, humusz, friss saláta), egy isteni sárgabarack jégkrémmel kínáltak. Azonnal lecsaptam a receptre és most itt van!
Hozzávalók:
1/2 kiló érett sárgabarack
1.5 dl rizstej
3-4 dkg fahéjas/csokis fehérjepor
Elkészítés:
A sárgabarackot meghámozzuk. (Ha nehezen jön le a héja egy kis forróvízben pár másodpercig megmerítjük). Összeturmixoljuk először a rizstejjel, majd szépen hozzáadjuk a fehérjeport. (Javaslom a Testszerviz Extra csokis/fahéjas port).
Miután jól összekeveredtek az összetevők, vagy mélyhűtőben, vagy fagyigépben fagyasztjuk. Tálalás előtt egy pár percig kivesszük, hogy kicsit olvadjon.
Nagyon érdekes, hogy a fehérjeportól kellemes pikáns fahéjas ízt kap, a csokis íz egyáltalán nem dominál.
Könnyű, frissítő és hozzá tápanyagban gazdag desszertet kapunk.
Természetesen a barack helyettesíthető bármilyen egyéb gyümölccsel. Áfonya, málna, őszibarack, szeder, körte, alma, bármi, amit csak szeretsz!
Isteni volt! Köszönjük Szentmiklósi Évának a receptet!